Warning: Illegal string offset 'name' in [path]/includes/functions.php on line 6439
Jautājums Epim par FPGA -
+
1 2 3 4 ...

thread: Jautājums Epim par FPGA

  1. #11
    Senior Member
    Jan 2007
    1,143

    Re: Jautājums Epim par FPGA

    Signāla avots būs datora VGA izeja. Vajag izvadīt uz ekrāna + veikt pāris reālā laika aprēķinus un vel dažas ekstra fīčas izvadīt. Visas fīčas, kas to dara, jau ir. Bet tas risinājums, kurš man tagad ir, tas ir pārāk lēns + interlaced. Varētu jau nopirkt jaudīgāku risinājumu, bet ļoti ļoti dārgi . Pašam taisīt nebūs daudz lētāk, BET - man jau patiesībā neko daudz nevajag. Tik vien, lai spēj iestumt atmiņā tos datus ar to ātrumu, un tālāk jau es pats varu čibināties!
    Beefs

  2. #12
    Moderator
    Mar 2008
    Ogre
    1,445

    Re: Jautājums Epim par FPGA

    BEEF izklausās ka kaut kas tev tur nav kārtībā ar risinājumu koncepcijā. Pastāsti ko gribi panākt idejiski, un domāju ka atradīsies risinājums, kas būs lētāks...
    If it's worth doing, it's worth overdoing, right? / Tory Belleci, Mythbusters /

  3. #13
    Senior Member
    Jan 2007
    1,143

    Re: Jautājums Epim par FPGA

    Vajag slepeni, tāpēc nevaru rakstīt softu uz tā datora, kura ekrānu gribu dabūt! Varbūt vienīgi mēģināt rakstīt display draiveri (inetā ir piemēri), kurš paslēpies kernel modē forwardē ekrāna saturu pa gigabit ethernet karti.
    Beefs

  4. #14
    Senior Member
    Sep 2006
    Riga
    3,053

    Re: Jautājums Epim par FPGA

    Teamviewer jau to dara. Tas ir par brīVu pie tām... bilde varbūt mazliet raustīsies. Tipsikais RDC - desktopa "šārošana"
    Izmantoju lai "palabotu" kompi laukos māsai (viņai LTC dsl)

  5. #15
    Senior Member
    Jan 2007
    1,143

    Re: Jautājums Epim par FPGA

    Svarīgi, lai būtu vismaz 15 - 20 fps . Piemēram, Remote Desktop to nespēj nodrošināt.
    Un - neredzamība arī ir svarīgi! Tam, kuru vēro, tas nedrīkst nojaust, ka tiek vērots.
    Beefs

  6. #16
    Senior Member
    Sep 2006
    Riga
    3,053

    Re: Jautājums Epim par FPGA

    pieķēri draudzeni pozējot pie webcama?

  7. #17
    Senior Member
    Sep 2006
    2,537

    Re: Jautājums Epim par FPGA

    situācija ar tām fpga manā skatījumā ir tāda ka normāli lēti varianti ir vainu Lattice ECP2 serija + 2-4$ SPI flash(konfigurācijai) vai arī kāda Xilinx spartan3 tām laikam arī bīj SPI flahs, Alterai ar Cikloniem ir tā ka tur tā SPI flashka parastā neder un jāpērk viņu dārgāks konfig.flash čipi (14-16$).
    ar tiem gatavajiem Risinājumiem priekš PCIe-X1, vai PCI33 ir tā ka pirmkārt tam PCIe nebūs neviena haļavnā Free IP core (izņemot Kādu Demo samplu kas ies tikmēr kamēr būs ar JTAG savienojums ar kompi), pa lielam tas pats arī ar parasto PCI interfeisu, laigan šeit gan var kautko atrast pa brīvu, bet kā jau visiem kodiem kas iet pa brīvu vaidzēs pačakarēties+ no otras puses ja slēdzas pie kompja ta kompim a vaig programmu un lai uz windowsa ko uzķīlētu vaidzēs taisīt pašam savu Draiveri (es šitos uztaisīt nemāku)

    ar PCIe-x1 vienīgais vairiants kā to realizēt ir izmantot tos PCI-e to PCI bridge čipus kā XIO2000AZZZ IC PCI-EXPRESS BRIDGE 201-BGA piķo 15$ digikeyā:
    man tā liekas ka šitas bīj tas kam es toreiz mēgināju izvilkt tās BGA kājas uz 2 līmeņ PCB Protams savienot ar Fpga, izvilkt jau izdevās, bet vai tas reāli ietu tas gan ir jautājums normāli priekš PCIe vaidzētu 4 slāņus bet tas jau defaultā maksā virs 200ls pa PCB plati
    un ta uz fpga atliktu uzlikt to PCI kautvai 66Mhz interfeisu uzkodēt, kas ir reāli atkarībā no PCIe-protokola uz FPga ko pašam uzkodēt pac manām domām ir tuvu nereālam

    ar RAm atmiņām priekš fpga un to IP situācija ir līdzīga, iesaku ņemēgināt nekādas DDR,DDR2 SDRAM, SDRAM, jo tām ir tie Refresh Rate jākodē līdz ar to sarežģiti būs uzkodēt, bet parastās, (sinhronā vai asinhronā tas manliekās ka vienalga, SRAM ar primitīvu komunikāicju ir OK, tur nekādus IP nevaig jo viss ir tik primitīvi kā parastā proču iekšējās Data buss.

    ja izdomāsi kautko tomēr taisīt uz tā PCIe-x1 ta iesaku vispirms iemēgināt parasto PCI, ja tas aiziet ta ar to Xio2000 čipu + tiem pašiem Fpga kodiem dabūsi arī PCIe-X1

  8. #18
    Senior Member
    Jan 2007
    1,143

    Re: Jautājums Epim par FPGA

    PCI ir pagatne un parak lens! Labak tu pasaki cik maksa FPGA ar sakarigu atrumu un kaut kadu iekshejo atminu! Es ta atri uzmetu, ka ar 1Mb varetu pat pietikt, lai to visu norealizetu ar 1nu fpga.

    Un vel jautajums - fpga mak daudz "procesus" veikt asinhroni, jo vinam ir daudz "kodoli". Jautajums - vai tam fpga var but ari dazhadi clock source, kas tiek izmantoti darbibai?
    Beefs

  9. #19
    Senior Member
    Sep 2006
    2,537

    Re: Jautājums Epim par FPGA

    Apstījos kas tad ir piejams pa brīvu, un ir tā ka Lattice ir tie Free Reference Design IP cores, uz WishBone Data Buss un te ir viss Lists ar Free IP
    http://www.latticesemi.com/products/int ... esigns.cfm
    Kruta tas ka tur ir veseli 3 Ip core priekš PCI interfeisa
    PCI to NOR Flash Interface
    PCI Target 32-bit/33MHz
    PCI/WISHBONE Bridge

    Ble būs kādreiz jāiemēgina uz savējās PCI Fpga kartes, atceros agrāk šādi nokačāt nevarēja, laikam pa šo laiku kautkas ielikuši un uzmodernizējuši savu saitu

    A xilinxam vispār ir Free versija tai ISE progai, man liekās ka tur ir tikai Evaluation 30dienas un Buy NOW $$
    ja pērk ta nāk līdzi arī kaudzīte ar IP coriem arī viņu Spartan 6 PCIe čipu Ip priekš PCie interfeisa,
    http://www.xilinx.com/ise/embedded/edk_ip.htm

    Alterai izskatās ka arī ir PCI-express Reference Designi priekš lētā gala Arria II čipiem kas itkā ir haļavnie un tikai 1 PCI kas ir domāts priekš CPLD pa brīvu pārējie visi pa maksu, vai arī nāk līdzī maksas Quartus softam tāpat kā Xilinx, ja kas Latice ja pērk maksas softu ta tur arī nāk līdzī papild krutie IP, bet ja skatās no Free IP puses ta viss vairāk to ir latticam un OperCoros var arī šo to atrast priekš tā open standart Wisbone data buss.

    problēma ir tikai tā ka Lētākais Arria čips alteras Onlinestorā piķo IC ARRIA GX FPGA 20K 484FBGA - 170$ itkā arria II solās būt lētāki, bet nopērkami protams ka nav.

    spartan6 itkā varētu būt baigi lēts, pagaidām digikeyā viņa nav bet New horizon lētākais iet pa 32$
    XC6SLX16-2CSG324CES
    vienīgi kā ir ar to PCIexpress Ip core un softa cenu ?

  10. #20
    Senior Member
    Sep 2006
    2,537

    Re: Jautājums Epim par FPGA

    PCI ir pagatne un parak lens! Labak tu pasaki cik maksa FPGA ar sakarigu atrumu un kaut kadu iekshejo atminu! Es ta atri uzmetu, ka ar 1Mb varetu pat pietikt, lai to visu norealizetu ar 1nu fpga.

    Un vel jautajums - fpga mak daudz "procesus" veikt asinhroni, jo vinam ir daudz "kodoli". Jautajums - vai tam fpga var but ari dazhadi clock source, kas tiek izmantoti darbibai?
    Beefs
    Clock sorci tur ir dafiga (man liekās ka visām ir kādi 4 Pll kur katram PLL ārā iziet kādi 4 globālie clock vadi, tātad kopā 16 dažādus clock var dabūt uz lētajām

    1 "kodols" ir 1 Logiskais elements (Look Up Table) tādu tur ir desmitiem Tūkstošu (atkarībā no čipa) un visi var iet asinhroni, sinhroni kā gribi katram ir 4 iejas un 1 izeja (4input LUT), vai spartan 6 gadijumā 6iejas 1izeja (6input LUT)

    iespējams ka viss lētākais PCie variants nākotnē būs tas Spartan6 čips reku https://webapps.nuhorizons.com/storefro ... ingCart.do
    maksā 32$ lētākais
    tālāk no nopērkamajiem LFE2M20E-5FN484C
    19K LUTS, 304 I/O, SERDES $58.25 Embedded Memory (Kbits) 1217 (1.2Mb) bet jāatcerās ka šim nav Hardware PCIe Endpointa līdz ar to interfeis paņems krietnu daļu Lutu(~10'000) un RAM arī , laigan ram pāri paliks normālam daudzumam.

    Spartan 6 un Arria II ir gandrīz vai gatavs PCIe Endpoints hardwerisi līdz ar to varēs pieslēgt loģiku ar minimālu Logikas skaitu

+

  1. : 32
    : 27-11-2010, 17:24
  2. : 15
    : 04-02-2010, 11:47
  3. : 10
    : 11-12-2007, 19:14
  4. : 1
    : 19-09-2007, 09:12
  5. : 2
    : 17-01-2007, 20:39