Warning: Illegal string offset 'name' in [path]/includes/functions.php on line 6439
Jautājums Epim par FPGA
+
1 2 3 ...

thread: Jautājums Epim par FPGA

  1. #1
    Senior Member
    Jan 2007
    1,143

    Jautājums Epim par FPGA

    Pastāsti, kas ir vajadzīgs minimālajā variantā, lai uztaisītu FPGA development boardu un iesistu tajā kādu programu? Ar pliku FPGA + kristāls pietiek? Jautājums 2vi - vai prieksh FPGA čipiem ir gatavas bibliotēkas darbam ar ārējo atmiņu (vai varbūt ir tādi čipi, kuriem ir iekšējā atmiņa vismaz 16MB)? Un vel jautājums - kā tiem verķiem ar ātrumu? Ja man vajadzētu FPGA ar vismaz 144 kājām + ātrumu vismaz 130 miljoni bitu sekundē uz vienu pinu - cik tāds varētu maksāt?
    Beefs

  2. #2
    Senior Member
    Sep 2006
    Riga
    3,053

    Re: Jautājums Epim par FPGA

    iekšējais 16Mb? smejies !?

  3. #3
    Senior Member
    Mar 2006
    2,423

    Re: Jautājums Epim par FPGA

    Resnaa gala stratiksos jau kaadi 16 mbiti (ne baiti gan) savaaktos. Tikai nebuus biskji par sherpu prieks iesaakshanas?

    Hmmmm, tur plaanojas fpga digitaalais oscilograafs "dognatj i peregnatj visus kjiinieshus" liidziigi kaa viens otrs fpga cnc, vai kas cits?
    >kaspich par bazaru atbild un nodrshina chetru ciparu balvu fondu

    Tikai vot neatbild vis.

  4. #4
    Senior Member
    Jan 2007
    1,143

    Re: Jautājums Epim par FPGA

    LOL! Kam oscilim tik daudz atmiņas?
    Gribu taisīt capture karti , jo ļoti dārgi maksā! Datu plūsma būs 24 - 48biti, kas gāzīsies iekšā ar ātrumu līdz 130MHz. Tālāk būs jāpumpē projām uz RAM, bet tā kā PCI ir lēns, tad jāliek starpā buferis un bufera vadītājs. Nedomāju, ka šito var risināt ar mikrokontrolieriem.
    Beefs

  5. #5
    Senior Member
    Oct 2007
    629

    Re: Jautājums Epim par FPGA

    Kam tik daudz atminjas fpga? Noliec blakus divus 32bitu platuma sync SRAMus (kuru interfeisiem paraugi un biblioteekas ir dabonami dajebkuram fpga) un gaaz aareejaa SRAMaa datus ar saviem 130Mhz.
    Bet vispaar tas nav taalu no zzz piemineetaa fpga usb superduper osciloskopa, vismaz ne uzbuuves zinjaa. Un diez vai ir iistaa lieta ar ko saakt iepaziishanos ar fpga... it iipashi veel taisot savu plati... ka nesanaak kaa Epim. Gan jau var atrast kaadu demo/eval boardu ar SRAM blakus fpga un jau straadaajoshiem koda paraugiem.
    Ja nu tomeer ir mazohistiskas noslieces, paaraak daudz lieka laika un arii naudas - uz plates vajadzees kaa minimums fpga, eepromu/flash fpga ielaadei, kristaalu, 2-3 sprieguma regulatorus, aareejo atminju (shim pielietojumam droshvien labaak kaadu sync zbt sramu vai shai gadiijumaa droshvien vairaakus deelj 48biti*130Mhz), kaudzi decoupling kondensatoru un konektorus lai to visu kautkur piespraustu. Protams arii ar konkreetaa razhotaaja softiem savietojamu JTAG verkji (prieksh Xilinx un Alteras taadu var uzlodeet pats prieksh paraleelaa porta).

  6. #6
    Senior Member
    Sep 2006
    Riga
    3,053

    Re: Jautājums Epim par FPGA

    kas tā par capture karti un kur tāda "rezolūcija" datiem?
    Bez PCI ir vēl jaunie PCIe. PCI jau lēnām izmirst.

  7. #7
    Senior Member
    Jan 2007
    1,143

    Re: Jautājums Epim par FPGA

    Jā! Pārdomāju! Tagad noteikti gribu uztaisīt PCIe karti. Tur gan griežas ar ātrumu 250MB/s seriālajā veidā tie dati vienā joslā (lane), bet internetā nedārgi maksā multiplexer/demultiplexer čipi priekš PCIe. Tikai digikejā visi ir out of stock! Drošvien jāpaņem kāda prasta PCIe karte un jāpaskatas, kā pro čaļi risina tur visu.
    Runājot par datu plūsu, tad gribu uztaisīt DVI/VGA capture karti. Ķīnieši tirgo par 500$ gabalā, bet tik daudz es ķīniešiem par viņu sūdiem maksāt negribu. Zolīdas firmas tirgo virs 2000$ un tas ir totāli par dārgu. Pati kepčurošana vienkārša - liekas čips, kuram ir vga/dvi ieeja un attiecīgi digitālās izejas R0-R7, G0-G7, B0-B7 un vel viens tāds pats pāris, lai varētu vienlaicīgi divus pikselus uzreizu nosūtīt. Un tad, protams, sākas problēma, jo datu plūsma ir nežēlīga. 350MB/s pie 1600 x 1200 x 60Hz. Skatos, ka PCIe ir ļoti ātrs, tāpēc varbūt pat būtu iespējams iztikt ar minimālu atmiņas daudzumu, izmantojot cirkulāro buferi. Bet tas pagaidām tā - idejas līmenī. Nekas jau ūber sarežģīts tur nav un pat detaļas daudz nevajadzēs, ja pareizi visu izdomātu.
    BEefs

  8. #8
    Senior Member
    Sep 2006
    Riga
    3,053

    Re: Jautājums Epim par FPGA

    ir taču pieejami pa 200Ls HD capture... ar HDMI ieeju.
    Kapčurēt tīro VGA ir neprāts, jo tas aizņems ļoti daudz vietas. ka jau pats minēji 350Mb/s = 21 Gb/min

    Vajag uzreiz kādu kodeku izmantot.. un visticamāk hardwarisko h264


    Re kur izsole: Analogie izstrādājumi profesionālie maksā bāāiso piķi! Tā kā ķer iespēju

    Blackmagic Intensite 1080p HDMI capture card
    http://cgi.ebay.co.uk/Blackmagic-Intens ... .m63.l1177


    Pat ja tev visu izdosies - ar kodeku/bez kodeka uz PCIe tad tas būs daudz dargak un kjepigak... uzrakstit tadus softu prieks PC un vel pasam HW - jabut riktig ieksa... citadi kiniesi jau sen sito stampetu kae jebkuru citu drazu

  9. #9
    Senior Member
    Jan 2007
    1,143

    Re: Jautājums Epim par FPGA

    Diemžēl šitas man īsti neder. Ja nu vienīgi to varētu pārveidot, lai darbojas ar VGA/DVI (kā jau minēju, čipi ir pieejami - jā - tie paši, ko liek iekša visos monitoros). Ar softwari es tiktu galā, bet hardware vairāk satrauc. Tas īstenībā ir interesants projekts un labprāt iemācītos taisīt PCIe kartes. Runājot par datu plūsmu - es jau nevienā mirklī neteicu, ka vēlos to straumi saglabāt kādā failā vai kompresēt!
    Beefs

  10. #10
    Senior Member
    Sep 2006
    Riga
    3,053

    Re: Jautājums Epim par FPGA

    a ko tad tu gribi darīt? Izvadīt uz ekrāna?
    lētāk pieslēgties ar RDC un skatities ko kurs dara.

    jeb gribi ko lidzigu FRAPs? kas tev bus signala avots?

+

  1. : 32
    : 27-11-2010, 17:24
  2. : 15
    : 04-02-2010, 11:47
  3. : 10
    : 11-12-2007, 19:14
  4. : 1
    : 19-09-2007, 09:12
  5. : 2
    : 17-01-2007, 20:39