Warning: Illegal string offset 'name' in [path]/includes/functions.php on line 6439
Arduino Serial V2 neuploadējas sketch
+
1 2

thread: Arduino Serial V2 neuploadējas sketch

  1. #1
    Junior Member
    Jul 2014
    8

    Arduino Serial V2 neuploadējas sketch

    Sveicināti!

    Nesen beidzot salodēju arduino serial v2, vakar salodēju megasarežģīto kabeli uz kompja serialo portu, bet Arduino IDE(precīzāk, avrdude) izmet kļūdu uploadējot sketchu "0x00".
    Mēģinājumi saguglēt risinājumus cieta krahu. Neviens ar viņiem vairs neņemās - visi tik moderni - usb...
    Un ieteikumi spēlēties ar laika aizturi, spiežot reset uz arduino, pirms/pēc pogas "upload"nospiešanas IDEē - arī šķiet diezgan skumji.

    Īsāk sakot - varbūt kāds var norādīt uz saiti, kura normāli piedāvātu troubleshootingu situācijai? Pie vainas var būt gan pašas duinas shēma (uz diviem tranzistoriem), gan 3vadu kabelis, gan noteikti arī pats kompis, gan vēl kautkas...

    jau iepriekš pateicos.

  2. #2
    Senior Member
    Aug 2008
    565

    Ko tu tur ņemies! Uzreiz parādās vairāki jautājumi!

    Vai tu tam arduino atmelim esi ielādējis bootloaderi?
    Ar kādu programmatoru centies ielādēt bootloaderi?
    Fuse bitus esi manījus no sākotnējiem uz citiem?
    Vai lādējot bootloaderi esi programmatoru ieslēdzis lēnajā režīmā, jo kamēr atmelis ir no rūpnīcas, tam ir iestatīti fuse biti,
    ka tas darbojās lēni un programmējās lēni, Ja tādu mēģina programmēt pilnā ātrumā, nekas nesanāks.

  3. #3
    Senior Member
    Mar 2006
    2,423

    Ja atminja nevilj, seriaalais arduiina (ja shim mozgas ir adekvaati ieprogrameetas tiiraa saakumstaavoklii, bez kaadiem skechiem) piesleedzot pie elektriibas triis vai cik tur reizes mirkshkjina savus LEDus, pilniigi neatkariigi no taa vai dators piesleegts.

    Vai shii paraadiiba notiekaas autora arduiinai?
    >kaspich par bazaru atbild un nodrshina chetru ciparu balvu fondu

    Tikai vot neatbild vis.

  4. #4
    Junior Member
    Jul 2014
    8

    kaa jau domaaju, tad neesmu pietiekami info noraadiijis:
    1) duina tika sa"bootloadereeta" pie choma un blinks(kaa paarbaudes sketchs) shanceeja.
    2) leenumu/aatrumu neesmu aizticis.
    3) piesledzot baroshanu iedegas baroshanas diode. nekadu citu diozhu nav. testa sktechs bija blink uz 13o kaaju nav diodes shobriid, bet uzlodeshu un paskatiishos (varbuut pa celjam uz maaju kas noticis ar pashu duinu). jo, tur tas sketchs ar blinku palika...

    veel te tirpinot cilveekus naacu pie sleedziena, ka jaapameegina samainiit vietaam rx/tx vadus manaa rs232 kabelii.
    peec tam kautkaadu terminali pieslegt portam un resetojot paskatiities vai duina kautko "nespljaus" aaraa...

  5. #5
    Senior Member
    Aug 2008
    565

    Jaunam atmelim, pat ieprogrammētam ar bootloaderi, ir jāuzliek, fusebits tā lai izmantotu nevis lēno iekšējo ozcilatoru, bet tiktu izmantots ārējais kvarc, lai strādā uz visiem 16Mhz
    tikai esi uzmanīgs, ja saliksi nepareizi tos fusebitus, tad atmeli reanimēt var izrādīties pagrūti, īpaši ja ar zināšannām tā pašvakāk.

  6. #6
    Junior Member
    Jul 2014
    8

    pielodeju papildus gaismas diodi uz 13o pinu (uz kuru bija blink sketchs ieladets) - blink sketchs straadaa.
    taaka - jaatgriezhas pie saakotneejaa jautaajuma. kaa troubleshooteet sho situaaciju, kad teoreetiski serialajam kabelim buutu jaanodroshina pieeja, bet praktiski nesanaak...

    runaajot par Powerona ideju par fuse bitiem. jaameegjina buus laikam nolasiit...

  7. #7
    Junior Member
    Jul 2014
    8

    uzlodeeju shtekeri, kur savienu rx ar tx. iespraudu kompii. arduino idee panjeemu serial monitor - suutiitos simbolus man com1 "dod atpakalj".
    taatad - kompis ir ok.
    kabeli ar testeri parbaudiiju - arii ir pareizs. rx uz kompja ir tx uz ieriices un otraadi.
    pievienoju sho testa shtepseli savam kabelim galaa - arii seriaalais monitors visu raada.
    taatad - arii kabelis ir ok.


    mēģinot ar avrdude nolasīt tos fusebitus -
    >avrdude.exe -p m8 -P com1 -c arduino -U signature:r:-h
    avrdude:stk500_getsync(): not in sync: resp=0x00
    avrdude done. thank you
    ---------------------------------
    sāku domāt, ka varbūt problēma ir iekš tā, ka mcu "neizdodas" nokļūt programmēšanas režīmā?

  8. #8
    Junior Member
    Jul 2014
    8

    taa. izskataas, ka pie vainas ir sheemas dalja uz arduino, kas salaago ttl un rs232 liimenjus. jo bootloaderis un pirmais sketchs tika laadeeti caur isp programmatoru.
    tranzistori takaa pareizi ielodeeti... tad droshi vien jaameklee oscilograafs un jaaskataas - kur, kas notiek...

  9. #9
    Moderator
    Mar 2008
    Ogre
    1,445

    ceru ka šim vismaz izgāji cauri? http://arduino.cc/en/Guide/Troubleshooting#toc1
    If it's worth doing, it's worth overdoing, right? / Tory Belleci, Mythbusters /

  10. #10
    Junior Member
    Jul 2014
    8

    jaa. tikai nekas neliidz.
    taapeec jau saakotneeji prasiju - vai kaads zin kaadu normaalu troubleshooting guide. tapeec, ka shis un pasha sagugleetais ir fragmenti. nekur nav normaala step-by-step apraksta.

+