Warning: Illegal string offset 'name' in [path]/includes/functions.php on line 6439
Kā iesākt zīmēt Shēmas un PCB plates ar Eagle -
+
... 9 10 11 12 13

thread: Kā iesākt zīmēt Shēmas un PCB plates ar Eagle

  1. #101
    Senior Member
    Sep 2006
    Riga
    3,053

    Skatoties bildi un ja sarkanais celiņš ir TOP layer, tad tas nav necik aizpildīts
    ar šādām šķirbām un smalkām VIA droši vien tik kantoris var uztaisīt.

  2. #102
    Senior Member
    Mar 2011
    1,119

    Vai tad 0.25mm skaitās smalkas šķirbas?? Man jau likās ka 0.15 un mazāk ir smalkas. 0.25 tak kaut ar gludekli var uztaisīt. via - tur bija doma top layera vietā vadu ielodēt. Šo zīmēju tādu, lai varu mājās pirmo paraugu uztaisīt uz vienpusējas plates.

  3. #103
    Senior Member
    Oct 2009
    Rīga
    906

    RE JDat: Plate jau cmuka, bet to pašu visu ar Sprint-Layout softu uzķibināt ir viens kuiļa rūciens. Ietrasē celiņus, kur labpatīk un tad nospied - ""ieliet visos tukšumos zemesvadu"".
    Drusku švakāk ir ar FreePCB softu - tur aizliet nāksies pašam ar rokām - šamais atļauj ievietot nemotivētu celiņu ar platumu kaut vai metrs, no izvēlēta punkta uz izvēlētu punktu, taču nemaz nav neērti.

  4. #104
    Moderator
    Jan 2009
    Rīga
    4,422

    Obsi!

    1) Topiks par EAGLE lietošanu (+/-).
    2) Lietojot EAGLE nemaz nevajag rūcināt kuili vai veikt citas netiklas darbības. Daži klikšķi un gatavs.

  5. #105
    Senior Member
    Mar 2011
    1,119

    Atkal "cīnos" ar Eagle. Kā var veikt "snap to grid" atsevišķām detaļām?
    Man ir detaļas ar dažādu izvadu attālumu, kuras pārvietojot es attiecīgi pārslēdzu tīkla izmērus. Tagad ta ir sanācis, ka dažas detaļas ir nedaudz nobīdījušās no vietas kur tām vajadzētu būt. Gribu viņas smuki izlīdzināt, bet pārvietojot viņas pārlec ar tīkla soli un vajadzīgajā vietā precīzi nenosātjas. Var uzlikt tīklu 0.00001, bet tad sanāk "uz aci" iecentret detaļu, kas ne viemēr ir precīzi.
    un vēl - kā novietot detaļas vienā smukā rindā , bet 30 grādu leņķī pret plates apakšmalu?

  6. #106
    Moderator
    Jan 2009
    Rīga
    4,422

    Rotāciju taisu ar move un augšā, joslā ierakstu savu rotāciju. Skatoties pēc kā izlidzini. Parasti izlidzinu ar peles labo taustu atverot properties un ierakstu ar roku. Mazohistiski, bet strādā.

  7. #107
    Senior Member
    Mar 2011
    1,119

    Gribēju iemācīties to darīt ar cmd-draw.ulp. Tur var dažādās slīpās, līkās utt, līnijas savietot detaļas, bet kaut ko daru ne tā un nekas īsti nesanāk. Viņš man ar vienu piegājienu tikai vienu dataļu noliek uz tās līnijas, nevis visu čupu. Un pie kam īsti nesaprotu ka nodefinēt sākumu un beigas tai novietojuma līnijai

  8. #108
    Moderator
    Jan 2009
    Rīga
    4,422

    Grūti saprast kas Tev nesanāk. Vai vari ielikt dažas bildes?

  9. #109
    Senior Member
    Mar 2011
    1,119

    Grūti saprast kas Tev nesanāk. Vai vari ielikt dažas bildes?
    Nu piem. tās pretestības pēc dažādām manipulācijām ir nobīdījušās no tīkliņa. Vai var tās izlīdznāt ar kādu tūli vai pa viena ar roku jāvelk līdz vietai?
     

  10. #110
    Moderator
    Jan 2009
    Rīga
    4,422

    Noteikti ka var, bet nezinu kā. Pie šāda daudzuma, es vienkārši katrai atvērtu properties un ar roku ieliktu garšīgākas koordinātes. Darbs 3 minūtēm.

+