Warning: Illegal string offset 'name' in [path]/includes/functions.php on line 6439
Kā iesākt zīmēt Shēmas un PCB plates ar Eagle
+

thread: Kā iesākt zīmēt Shēmas un PCB plates ar Eagle

  1. #1
    Senior Member
    Aug 2008
    565

    Kā iesākt zīmēt Shēmas un PCB plates ar Eagle

    Šeit būs vienkārša pamācība iesācējiem, kā zīmēt Shēmas un PCB elektriskās plates

    Eagle var no interneta nokačāt par brīvu
    http://www.cadsoftusa.com/
    http://www.cadsoftusa.com/download-eagle/?language=en
    Brīvajā versijā ir atļauts plates zīmēt izmērā 100mmX80mm,
    ja vajag lielākas plates, tad jāmeklē risinājumu kā iegūt pilnu Eale versiju.

    Pirmais video- Kā iesākt zīmēt shēmas ar Eagle


    Kā iesākt zīmēt PCB plates ar Eagle


    Gribēju vēl aprakstīt vienu nozīmīgu lietu, kas video nav pastāstīta, tas ir detaļu izvietošana PCB aukšpusē vai apakšpusē.
    Testam paņemiet vienalga kādu SMD mikrishēmu, paņemiet to ar peli pārvietošanai, kad detaļa bīdās un ir paņemta, nospiediet peles vidējo pogu “rullīti” SMD sarkanie padi, kas atrodas virspusē apmetīsies spoguļrakstā un palik zilā apakšējo celinu krāsā. Tāpat ar nākamo klikšķiver dabūt detaļu atpakaļ virspusē.
    DIP detaļām ir mazliet jāuzmanās,jo PADU krāsa nemainā, ja detaļa ir simetriska, tad apakšā noliktai detaļai ir uzraksti spoguļrakstā, uz aukšpuses niliktai detaļai uzraksti ir normāli.

  2. #2
    Senior Member
    Aug 2008
    565

    Populārāko komponenšu atrašanai:
    Spiežat uz bildi apskatīšanai pilnā izmērā.


    Te arī tam pašam Eagle fails, ja ievajagās
    PopKomp1.zip

  3. #3
    Senior Member
    Dec 2007
    Rīga, tel.67423800, 22012111
    1,886

    Gaidām, gaidām!
    Līdz šim esmu darbojies tikai ar PCAD4.5 un 2000. Gribās ko vienkāršāku.

  4. #4
    Senior Member
    Jul 2010
    pie-Rīga
    2,288

    Izskatās, ka, lai saliktu DIP8 korpusus , elektrolītus un TTH rezistorus, tas Ziga ieteiktais FreePCB ir gana derīgs. Biblioteka gan nabadzīga, no manos krājumoes esošajiem opiņiem kādi 3 tik tur bija
    Un neskatiet viņu pēc priekšpaneļa spozmes, bet gan vērtējiet viņa transformatora smagumu!

  5. #5
    Moderator
    Jan 2009
    Rīga
    4,418

    DIPtrace? Var uzreiz zīmēt uz PCB. Tas ir, uzliekam DIP8 korpusu un velkam celiņus kur vajag. Mazām shēmām un spcifiskām lietām diezgan parocīgi.

  6. #6
    Senior Member
    Aug 2008
    565

    Nu pilnīgs sviests, PCB zīmēt bez shēmas!!!!

    To var darīt tikai galējos gadījumos, ja prāts nu galīgi nevelk iemācīties sakarīgu, programmu. Tas protams būs labāk nekā kaut ko ķelēt ar nagu laku un pēc tam kodināt.

    Normāli ir vispirms uzzīmēt shēmu, - ja shēmā kļudas nav, tad arī PCB nebūs. PCB zīmēšana ir tikai glīta celiņu savilkšana, nevis domāšana ko kur jāpieslēdz.
    Shēmu un PCB var izmantot nākamām modifikācijām pēc ilga laika, kad viss ir aizmirts.

    Man liekās kaut kāds stulbums, vilkt ceļinus un domāt kurai mikroshēmas kājai tie jāpievieno kurai nē, tā ātri kaut ko var sajaukt.

    Ja gribās arī EAGLE var PCB zīmēt bez shēmas, bet uzskatu to par galīgu muļķošanos

    Zinu piemēru no dzīves, kad sazīmē PCB bez shēmas, aiznes uz Almiko, uztaisa, bet ak vai celiņi kļūdaini savilkti!!!

+