Warning: Illegal string offset 'name' in [path]/includes/functions.php on line 6439
Excel grafiks
+
1 2

thread: Excel grafiks

  1. #1
    Senior Member
    Mar 2011
    1,119

    Excel grafiks

    Ir man csv fails ar datu tabulu. Taisot grafiku man veidojas 7 līknes. Vai ir iespējams kaut kur norādīt, ka jāveido viena līkne, ņemot datus pa rindai pēc kārtas? Mēģināju meklēt googlē, bet nesapratu kā lai to uzprasa.
    Šobrīd sanāk šādi


    bet vajag apmēram šādi

  2. #2
    Senior Member
    Nov 2005
    Latvija, Kuldīga
    1,059

    Uztaisi grafiku ar vienu rindu (vai kolonu - ko nu Tev vajag), tad grafika "properties" ir sadaļa series vai data series, kur norādi pārējo datu diapazonu.

  3. #3
    Senior Member
    Mar 2011
    1,119

    Excelis lamājas, kad grafikam ar vienu rindu uzrādu datus vairāk par vienu rindu. Tai pašā rindā var ņemt klāt cik grib, bet tikko inorāda citu rindu, tā met ārā logu ar paskaidrojumu, ka dati nevar būt vairā par rindu. Man to visu vajadzētu , lai bez kādām papildus darbībām iekš properties, atverot failu ar datu masīvu izveidojas grafiks ar vienu līkni. X vērtība ir kārtas nr.
    Pavisam gatavam rezultātam jābūt apmēram šādam. To laukumu iekrāsošanu noteiktu vērtību apgabalos arī pagaidām nemāku uzbūvēt. Ja kāds arī to var palīdzēt, tad būšu pateicīgs.

  4. #4
    Senior Member
    Nov 2005
    Latvija, Kuldīga
    1,059

    Ai, mans ieteikums neder. Nepareizi izpratu vēlmes.

  5. #5
    Senior Member
    Mar 2007
    1,600

    Ja to prieksh viena faila vajag tad var saglabaat tabulu teksta formaataa, ar teksta redaktoru novaakt CR LF un importeet excelii atpakalj.
    Buus tabula ar vienu rindu.

  6. #6
    Senior Member
    Mar 2011
    1,119

    Ja to prieksh viena faila vajag
    Tur tā bēda, ka vajag regulāri priekš daudziem failiem. Tak nevar būt ka excelis tik glups un pats neprot tabulu par rindu pārveidot. Gan jau kāds Excel guru te ir kas zinās. Ceru ka ar tam fona krāsām arī

  7. #7
    Senior Member
    Mar 2011
    1,119

    Tagad nesaprotu - vai manas vēlmes ir pārāk nereālas, vai starp elektroniķiem nav neviena, kas labi pārzin Exceli

  8. #8
    Senior Member
    Jun 2006
    Cēsu novads
    990

    Laikam zinātāji jāmeklē starp grāmatvežiem. Pesonīgi man būtu vieglaķ uztaisīt, lai ierīce, kas to CSV failu ģenerē, uzreiz taisa tādu, lai excelis saprot, ja pats būtu šīs ierīces autors, vai arī uzrakstīt sīku programmiņu, kas esošo CSV failu pārveido, kā vajag, ja pirmais nosacījums neizpildās. Apgūt exceļa nianses? Tur man kā elektroniķim vispirms būtu jāpārvar iekšējais riebums pret šo, uz grāmatvežiem/ekonomistiem orientēto programmu.

  9. #9
    Moderator
    Jan 2009
    Rīga
    4,423

    M_J, nu ti zagnul.

    Excel regulāri palīdz, kad vajag kaut ko sarēķināt. Paņemam no datasheet formulas un saliekam excelī. Rezultāts uzreiz redzams. Ātri un vienkārši.

    sasasa.

    Ar open office calc gandrīz sanāk. Jamais no sākuma paņem A1:A5, tad B1:B5, tad C1:C5 utt. Nedaudz vēlāk pamēģināšu ar Office2003 un google drive.

  10. #10
    Senior Member
    Mar 2011
    1,119

    [QUOTE=JDat;112778 Jamais no sākuma paņem A1:A5, tad B1:B5, tad C1:C5 utt. .[/QUOTE]
    Tas ir TIEŠI tas ko es gribu, bet nekādi nevaru ar MS2013.

+