Ir doma uzcept kādu vairākjoslu dipolu apgriezā v veidā - vietas uz daudzstāvenes nav īpaši daudz.
Izmantojot filtrus (traps), lai atdalītu atbilstošās frekvences antenas daļas.
Tas tāds jēdzīgs un manā gadījumā sasniedzams variants šķiet, pie tam no koakša veidojamaias filtrs ir vienkāršs, kā zirga deķis.
Man gan ko šitamlīdzīgu būvējot uz aklo netīk to darīt, it sevišķi, ja esmu bruņots ar dažu labu mērierīci . Tāpēc, tika pārrakta kāda kaudzīte ar internetā pieejamo info un tik tālu saprasts, ka filtra rezonanses frekvencei nebūtu jābūt tieši uz atdalāmo izmantojamo frekvenci, bet blakus, jeb ka pretestībai vajadzīgajā frekvencē vajag būt pietiekamai, bet ne maksimālai, kā tas ir pie filtra rezonanses frekvences.
Te gan biki savos interneta klejojumos samulsu, jo pagaidām neatradu sakarīgu skaidrojumu kāda tad būtu pietiekamā pretestība.
Bet ko tur daudz gudrot jāņem jāuztaisa un tad var arī sākt eksperimentēt.
Tā arī tapa pēc timeklī atrodamiem izmēriem filtrs. Un, protams, tika izmērīts.
Iesākumā rezonanses frekvence ar blakus cilpiņu:
trap03.jpg
Hm, galīgi ne tuvu man vajadzīgajiem 7.1mhz
trap02.jpg
Nu, bet kāpēc nepamērīt filtra kontūru pa tiešo:
trap01.jpg
Pirmajā brīdī samulsu (ir vai nav pietiekama pretestība), jo šo grafiku lāgā vai vispār nesapratu. Šis uzdevums gan man deva labu motivāciju to teoriju vēlreiz papurināt.
Tad kad salikās bilde kopā ar:
Z=R+Xj
tad šķiet, ka filtrs pat ir iznācis ļoti labs - šeit gan ir galvenais iemesls šim ierakstam, jo gribu kādu citu gudrinieku apstiprinājumu/noliegumu maniem secinājumiem:
T.i. ja ir tā kā šinī gadījumā pie 7.1 Mhz :
Z=31.4+1097.5j
tad vai es pareizi saprotu, ka:
R ir gana mazs, lai radītu būtiskus zudumus,
savukārt
X ir gana liels, lai pie dotās frekvences neko cauri uz nākamo antenas sekciju nelaistu.
Vēljoprojām gan paliek jautājums, vai iemesls tālākām studijām: kādi tad īsti varētu būt zudumi pie dotajām Z, X vērtībām un vai ir/nav vērts filtra rezonansi vēl pabīdīt tālāk no 7.1Mhz?
P.S. Cerams, ka mani lietotie/izmantotie jēdzieni ir puslīdz saprotami.
Priecāšos arīdzan, ja piekoriģēsiet.