ko jÅ«s domÄ par lÄ«dzstrÄvu mÄjas elektrotÄ«klÄ https://www.popmech.ru/technologies/...stoyannyy-tok/
ko jÅ«s domÄ par lÄ«dzstrÄvu mÄjas elektrotÄ«klÄ https://www.popmech.ru/technologies/...stoyannyy-tok/
Nu ar 12V mÄjas elektro tÄ«klÄ neko neiesÄksi, Ä«paÅ¡i ja veļas mašīnu vajadzÄ“s peslÄ“gt, vadi bÅ«s nenormÄli resni, transformatori lieli. Tas tÄ ka rakstÄ runa pa 12V
MaiņstrÄvu vieglÄk atslÄ“gt ar slÄ“dzi, jo uzrautÄ dzirkstele starp kontaktiem nodzÄ«est maiņstrÄvas nules punktÄ.
LÅ«dzstrÄvai lÄ«dz ar to vajag citus automÄ“tslÄ“džus, kas sadales skapÄ« atslÄ“dz Ä«sos, tieÅ¡i dÄ“l tÄ paÅ¡a iemesla.
Bet ja lÄ«dzstrÄva bÅ«s augstspriegumÄ, tad gan es ar lielu interesi paskatÄ«tos uz rezultÄtu, kamÄ“r tiek izmantots izolÄ“ts augstsprieguma kabelis, tikmÄ“r nekas traks,
bet, kad lÄ«dzstrÄvas neizolÄ“ti gaisa augstsprieguma vadi, tad interesanti, vai kaut, kur neveidosÄ«es lÄ«dzstrÄvas elektrolÄ«ze.
esot jau sovjelaikos bijuÅ¡i gudrienieki kuriem mÄjÄs nepatikuÅ¡i 50Hz, laiduÅ¡i lÄ«dzstrÄvu bet vairÄk ziņu man par to nav
PilnÄ«gi utopiska ideja. Praktiski visa sadzÄ«ves tehnika patÄ“rÄ“ simtus vatu un kilovatus. Pat spēļu datoram nav zem 0,5kW barbloks. Ar 12V privÄtmÄjÄ udeni nesapumpÄ“si un malku nepazÄģēsi. Vai tik tÄ ideja par lÄ«dzstrÄvu nenÄk no plakanÄs zemes piekritÄ“jiem.
Ieliec diožu tiltu, darīts
Ideja šķiet ka Å¡oreiz nÄk no Teslas un Edisona laikiem.
Man arÄ« kÄdreiz bija interesanti, kÄ var pÄrliecinÄties vai sule griežÄs ap zemi vai zeme ap sauli. GadÄ«juma ja nu visi muÄ·Ä«bas stÄsta.
Paraku netÄ, un to var noteik ar svÄrsta palÄ«dzÄ«bu, kÄ arÄ« tas pirmoreiz pasaulÄ“ tika noteikts.
VispÄr lielÄkÄ daļa junÄkÄs tehnikas labi strÄdÄs arÄ« pie lÄ«dzstrÄvas. TÄpat impulsu baroklis tur iekÅ¡Ä lÄ«dzstrÄvÄ pÄrvÄ“rÅ¡.
Bet ar motoriem pie kaut vai 220/380V lÄ«dzstrÄvas bÅ«s problÄ“mas, jo lai palaistu 3F motoru frekvenÄnieku vajadzÄ“s.
Bet kolektora lÄ«dzstrÄvas motori uz 380V ir maz, bez tam tie lÄ«dzstravas motoriem ar laiku kolektors var nosvilt vai oglÄ«tes nodilt.
KamÄ“r asinhronais darbosies ilgi, ja ar Å«deni viņu neaplej, un nepÄrslogo tad nenosvils, un gultņi kalpos ilgi.